Poliția daneză a efectuat un alt raid pentru a identifica șoferii de camion care efectuează odihna săptămânală obligatorie în cabinele camioanelor lor, după cum relatează serviciul de presă al Poliției Daneze.

Pentru a combate dumpingul social, Centrul de Vehicule Grele de Est (Tungvognscenter Øst) al Poliției Daneze şi Poliția din Copenhaga au efectuat verificări asupra șoferilor care se odihneau duminică seara în Priorparken din Brøndby. Scopul principal al raidului a fost identificarea şoferilor care petrec pauza de 45 de ore în cabine.

Când Poliţia a apărut în parcare, „4-5 șoferi au încercat să fugă de la fața locului”. Patrulele de poliție din Copenhaga i-au reținut însă pe „fugari” până când li s-au verificat documentele.

În total, au fost supuşi controlului 14 șoferi și camioanele lor. Pe lângă perioadele de muncă și odihnă, polițiștii au verificat şi plata taxelor de drum. Drept urmare, s-a constatat că 3 şoferi au încălcat regulile și au petrecut pauza de 45 de ore în cabinele propriilor camioane.

După cum relatează Logist.Today, conform legislației daneze, amenda pentru odihnă săptămânală regulată efectuată în vehicul este de 10.000 de coroane daneze (peste 1.300 de euro) pentru șofer și de 20.000 de coroane daneze (2.700 de euro) pentru compania de transport.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut