Poliţia găseşte noi modalități de a verifica acoperișurile camioanelor iarna. Săptămâna trecută, poliţia germană a detectat prezența gheții folosind o dronă, iar șoferul a fost obligat să încalce reglementările de siguranță a muncii.

Acțiunea poliției de identificare a gheţii pe camioane, folosind o dronă, a fost efectuată luni și marți pe DN B253 din centrul Germaniei. Au fost reperate în total 19 astfel de cazuri, iar fiecare dintre ele s-a încheiat cu vehiculul tras într-un loc de parcare, unde șoferilor li s-au aplicat amenzi de 80 de euro, câte un punct de penalizare fiecare (din 8) și li s-a interzis să conducă mai departe până la curățarea acoperișurilor, după cum relatează 40ton.net. În multe cazuri, acest lucru a însemnat curăţarea unui strat de gheață de 2-3 cm grosime, la o înălţime de 4 m, ceea ce încalcă reglementările de sănătate și securitate în muncă. Legea germană este foarte restrictivă în acest sens, activităţile la peste 1 m catalogându-se drept „cu risc de cădere”, ceea ce necesită utilizarea unor balustrade de siguranță sau a unor hamuri speciale. Totuși, poliția a închis ochii la aceste reglementări, remarcă 40ton.net.

FOTO: Polizeipräsidium Mittelhessen / Presseportal.de

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut