Poliţia germană le distribuie pliante șoferilor de camion, avertizându-i despre înmulţirea furturilor din cabine, în parcări, sperând că va reduce astfel statisticile negative.

Statisticile indică faptul că, doar în partea de sud a statului Brandenburg, inclusiv pe autostrada A13, în 2022 au avut loc 540 de furturi din cabinele camioanelor și autoutilitarelor de livrare. S-au pierdut astfel documente, bani și diverse obiecte de valoare.

Multe dintre aceste furturi au fost rezultatul faptului că șoferul a părăsit cabina și a lăsat-o deschisă. Hoții provoacă în mod deliberat acest tip de situații, ademenind șoferii din vehiculele lor sub diverse pretexte. Ei fac asta mai ales noaptea, când numărul potențialilor martori este cât se poate de restrâns, relatează 40ton.net.

Pliantele au fost pregătite în patru limbi și avertizează împotriva practicii menționate mai sus: „Atenție la fraudă! Nu vă lăsați păcăliți să coborâţi din mașină sub o anumită scuză. Încuiaţi mașina și fiţi cu ochii pe propriile lucruri!”

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut