În Italia, poliția a amendat un șofer străin de camion cu peste 2.700 de euro pentru patru depăşiri minore de viteză, potrivit înregistrărilor tahografului.

Italia pare să aibă cea mai mare penalizare pentru viteza înregistrată de tahograf din Europa. Șoferii trebuie să plătească sume record pentru depășiri relativ mici, nu doar într-o altă zi, ci chiar și în altă țară. Autoritățile italiene ignoră solicitările Comisiei Europene de a opri această practică, şi, mai mult, Ministerul italian al Afacerilor Interne a emis o circulară în care evidențiază condițiile pentru impunerea unor astfel de amenzi. Conform prevederilor acestui document, poliția italiană are dreptul de a emite o amendă pentru fiecare viteză de 90 km/h înregistrată de tahograf în ultimele 28 de zile. Aceasta ia în considerare o eroare de 6 km/h calculată în favoarea șoferului în conformitate cu normele care reglementează acuratețea tahografelor. Adică, pentru orice citire a vitezei de peste 96 km/h, șoferul camionului va trebui să plătească.

În acest caz, un şofer străin a căzut victima procedurilor italiene. După verificarea datelor din tahograf, polițiștii au identificat 4 cazuri de depășire a vitezei admise: de două ori 98 km/h, 99 km/h și 100 km/h. Din valorile obținute, italienii au scăzut 6 km/h și au dat amenzi pentru depășirea limitei cu 2, 3 și 4 km/h. Pentru primele trei abateri au fost aplicate amenzi în valoare de 644,7 euro fiecare, iar depășirea de 4 km/h a fost estimată la 859,6 euro. Suma totală a fost de 2.793,7 euro. Întrucât șoferul era străin, a trebuit să plătească pe loc suma cerută.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut