Agenții Inspectoratului de Transport Rutier (ITD) din Lublin (Polonia) au identificat un camion rusesc echipat cu un dispozitiv care putea manipula evidențele privind munca și perioadele de odihnă ale șoferului, potrivit serviciului de presă al Inspecției Transporturilor Rutiere din Lublin (WITD).

Pe 13 decembrie, angajații ITD din Lublin, de pe autostrada DK2 către Biala Podlaska, au oprit pentru control un camion rusesc care transporta mărfuri din Spania către Federația Rusă. O analiză preliminară a datelor tahografului a arătat că vehiculul ar putea fi echipat cu un sistem de manipulare care falsifica înregistrările perioadelor de odihnă în timp ce vehiculul era în mișcare.

Din acest motiv, inspectorii au dus autovehiculul la un atelier autorizat, unde tehnicienii au confirmat bănuielile. Văzând că nu va putea evita amenda, șoferul camionului a arătat unde se află dispozitivul ilegal. După ce l-au demontat, specialiștii din service au adus sistemul tahografului digital în starea inițială, astfel încât camionul să-și poată continua călătoria.

Drept urmare, ITD a deschis o procedură administrativă împotriva companiei de transport de impunere a unei amenzi în valoare de 12.000 PLN (aproximativ 2.600 euro). În plus, transportatorul trebuie să plătească costul integral al aducerii sistemului tahografului digital la starea iniţială.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut