Agenţii de la Inspecția Transporturilor Rutiere din Silezia au verificat tipul de combustibil din camioanele care circulă pe autostrada A1. Aceştia au găsit în rezervoarele unui camion lituanian o substanță roșie – păcură (combustibil lichid greu de origine petrolieră folosit în centrale termice, boilere și cazane).

Vineri, 2 iunie, pe autostrada poloneză A1, inspectorii filialei Częstochowa a Inspecției Transporturilor Rutiere din Silezia au verificat tipul de combustibil din rezervoarele camioanelor. Acțiunea de câteva ore a identificat, potrivit expertizei preliminare, un tip ilegal de ulei turnat în rezervorul unui camion lituanian, cel mai probabil destinat pentru încălzire.

Pentru a confirma rezultatele inspecției și a emite o eventuală amendă, la fața locului a fost chemată o patrulă a serviciului vamal și fiscal, relatează 40ton.net. A fost prelevată o mostră de combustibil din rezervor care va fi testată în cadrul unei investigații complete.

„Folosirea uleiului de încălzire ca motorină” este o încălcare cuprinsă în Codul penal fiscal. Instanța poate aplica o pedeapsă cu închisoarea de până la 24 de luni sau o pedeapsă financiară care poate urca până la zeci de mii de euro.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 3 – iulie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare