Angajații Inspectoratului de Transport Rutier (ITD) din Pomeran, Polonia, au putut să identifice și să amendeze o neconformitate folosind un dispozitiv recent obținut pentru citirea de la distanță a datelor tahografului, după cum anunţă într-un mesaj serviciul de presă al Inspectoratului pentru Transport Rutier din Gdansk (WITD).

Pe 22 noiembrie, la punctul de colectare a taxei Rusocin de pe autostrada A1, inspectorii ITD din Gdańsk au efectuat o acţiune de monitorizare a traficului folosind un dispozitiv de citire de la distanță a datelor tahografului digital. În jurul orei 09.35, aparatul a arătat că tahograful de pe un vehicul greu nu a trecut testul cerut.

Camionul a fost ulterior oprit pentru o inspecție detaliată, care a confirmat că transportatorul folosea un vehicul al cărui tahograf nu fusese calibrat de mai bine de doi ani.

Conform legislației poloneze, o astfel de încălcare presupune impunerea unei amenzi administrative transportatorului în valoare de 1.000 PLN (aproximativ 215 de euro).

Reamintim că, la începutul lunii noiembrie, ITD Pomeranian a achiziţionat primul dispozitiv pentru citirea de la distanță a datelor tahografului din Polonia.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut