Angajații Inspectoratului de Transport Rutier (ITD) din Mazovia au efectuat o acțiune de verificare a stării tehnice a camioanelor folosind echipamente moderne de diagnosticare. În cadrul operaţiunii, 20 de mașini și-au pierdut certificatele de înmatriculare, potrivit serviciului de presă al Inspecției Transporturilor Rutiere din Radom (WITD).

Pe 25 noiembrie, ITD a efectuat o operațiune de inspecție tehnică de o zi pentru camioane, folosind un instrument de diagnosticare care monitorizează sistemele de siguranță și de mediu de la bord şi citește erorile stocate în memoria controlorilor vehiculelor testate.

În urma verificării a 82 de camioane, au fost reţinute 20 de certificate de înmatriculare. Diagnosticarea computerizată a scos la iveală 6 sisteme ABS și ESP defecte, precum și patru cazuri de funcționare defectuoasă a sistemului de post-tratare a gazelor de eșapament, între care şi un senzor de AdBlue defect. În zece cazuri au fost găsite alte probleme, precum modele diferite de anvelope, discuri de frână sparte și scurgeri de lichide. În plus, două autospeciale au fost reținute din lipsa unui ITP valabil. În urma acțiunii au fost declanșate cinci acțiuni administrative pentru impunerea unei amenzi.

             

Conform legislației poloneze, șoferul nu poate refuza conectarea unui astfel de computer la camion, deoarece aceasta este o formă legală de monitorizare a stării tehnice a vehiculului, iar angajații ITD au fost instruiți oficial în utilizarea acestui echipament.

Reamintim că, în 2020, ITD a început să achiziţioneze 64 de autobuze MAN TGE noi, care au fost echipate cu calculatoare de diagnosticare.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut