Săptămâna trecută, Oficiul raional din Oława (provincia Silezia Inferioară, Polonia) a organizat o conferință în aer liber sub sloganul „Siguranța în transportul cu camioane”, care a vizat acumularea de gheață pe semiremorci. Unul dintre punctele principale ale evenimentului a fost predarea oglinzilor speciale polițiștilor din Oława.

Aceste dispozitive vor fi folosite pentru a controla prezența gheții sau a zăpezii pe semiremorci, astfel că se pot aștepta acțiuni locale în acest sens în viitorul apropiat. Mai mult, tot în cadrul conferinței s-a confirmat că amenda pentru conducerea cu acoperiș înghețat sau înzăpezit a crescut de șase ori în noul tarif, până la maximum 3.000 PLN (circa 640 de euro).

Pentru a învăţa cum trebuie făcută degivrarea sau deszăpezirea, în cadrul conferinţei s-a prezentat o rampă profesională pentru șoferi, instalată la baza PKS Oława. Acest aparat a fost prezentat ca o reţetă de siguranţă şi în acelaşi timp de evitare a amenzilor extrem de mari. Pentru managerii de drumuri, parcări sau chiar companii de transport, poate fi un exemplu bun promovarea unor astfel de rampe, potrivit 40ton.net. Însă din punctul de vedere al șoferilor, poate fi mai degrabă o imagine deformată, mai ales că nicăieri în rezumatul conferinței nu s-a menționat că astfel de rampe sunt o raritate în Polonia și că, după părăsirea bazei, șoferii trebuie să se descurce prin alte metode, de multe ori periculoase sau pur și simplu neeficiente 100%.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 2 – aprilie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare