La sfârşitul săptămânii în curs, de Paște, în Ungaria sunt anunţate controale rutiere la nivel național, poliția concentrându-se în special pe verificarea șoferilor privind consumul de alcool. Opririle se vor face prin sondaj, după cum a anunțat la Budapesta József Óberling, șeful departamentului rutier al Poliției Naționale.

Acesta a spus că anul trecut nu au fost organizate controale speciale de Paște, deoarece fuseseră destule campanii de conştientizare a pericolelor condusului în stare de ebrietate de atâtea ori în anii precedenți, încât toată lumea știa deja că alcoolul și condusul sunt incompatibile.

Autorităţile care au crezut că „societatea este suficient de matură” s-au înşelat, nefiind mai puţine cazuri de conducere în stare de ebrietate. Există în continuare 1.200 de accidente pe an din cauza consumului de alcool, ceea ce reprezintă aproximativ 8,5-9% din accidente. Acesta este şi motivul pentru care s-a revenit la controalele clasice, potrivit InfoStart. Maratonul se va desfăşura duminică, de la 20:00, până luni, la 20:00. József Óberling a avertizat că oricine conduce o mașină „joacă la ruleta rusească” şi ar fi bine să nu fi băut.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 1 – ianuarie 2023)
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare