După anunțul guvernului polonez privind intenţia de a introduce interdicții de depășire pentru camioane pe toate drumurile cu două benzi, a părut şi în Cehia un nou fenomen: controale efectuate din elicopter şi amenzi – chiar și în absența interdicției – pentru un timp „prea lung” petrecut de camion în depăşire.

Ofițerii de poliție cehi au survolat luni, 15 mai, autostrada D1, în apropierea orașului Jihlava, cronometrând timpul petrecut de camioane în depășire. Şi, după cum relatează 40ton.net, când acest timp li s-a părut prea lung, au oferit informații patrulei de la sol, cerându-i să oprească vehiculul indicat.

Poliţia cehă a publicat, de altfel, pe pagina oficială de Twiter, cazul unui șofer de camion care a depășit trei vehicule grele la rând, ceea ce a durat aproximativ un minut. Poliția a spus că acesta a fost „nechibzuit”.

Postarea este disponibilă AICI.

Reglementările cehe nu definesc precis termenul „prea lung”, ci spun doar că „șoferul nu poate depăși un alt vehicul dacă nu are viteza corespunzătoare în acest scop”. În plus, legea cehă nici măcar nu prevede o sancțiune specifică pentru acest lucru. Polițiștii au recunoscut că în fiecare caz ar trebui să efectueze o procedură administrativă completă, stabilind o pedeapsă individuală, variind între 5.000 și 10.000 de coroane (1.050 – 2.100 de lei) şi chiar o interdicție de conducere de până la 6 luni.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 2 – aprilie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare