Olanda s-a alăturat grupului de țări în care polițiștii patrulează pe autostrăzi cu camioane (Marea Britanie, Belgia, SUA). În premieră, după cum relatează 40ton.net, acest tip de acțiune a fost organizat în Olanda pe 13 iunie 2023, folosind un camion DAF marcat.

După mai multe acţiuni în care poliţiştii olandezi se uitau din mers, din vehicule neinscripţionate (inclusiv un autocar etajat), în interiorul cabinelor camioanelor pentru a depista şi apoi amenda şoferii care foloseau telefonul mobil în timpul conducerii, pe 13 iunie au procedat în mod identic, dar dintr-un camion marcat, presupunând aparent că un astfel de vehicul ar fi mai potrivit pentru un rol preventiv. Camionul DAF utilizat, a fost construit pe baza modelului LF 260 de 16 tone, cu scopul inițial de remorcare a vehiculelor confiscate sau avariate.

În cadrul acțiunii, care s-a desfăşurat pe autostrăzile A2 Everdingen și A6, de lângă Almere, au fost aplicate 89 de amenzi pentru folosirea în timpul conducerii a dispozitivelor electronice.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut