Angajații Inspectoratului de Transport Rutier (ITD) din regiunea Opole, Polonia, au identificat un echipaj ucrainean care a încălcat în mod regulat normele de muncă și odihnă ale șoferilor, după cum arată un mesaj al serviciului de presă al Inspectoratului Principal pentru Transport Rutier din Polonia (GITD).

Pe 20 octombrie, la Osovets, o patrulă ITD din Opole a oprit un camion polonez de transport de animale condus de şoferi ucraineni. După verificarea tahografului, inspectorii au spus că nu au mai văzut de mult un astfel de „maraton” la volan.

S-a dovedit că echipajul a călătorit 31 de ore fără odihna necesară, în timp ce șoferii și-au schimbat locul la volan din când în când. După aceea, ucrainenii pur și simplu și-au scos cardurile din tahograf și au continuat să circule încă 3 ore, până când i-au oprit inspectorii.

O analiză a înregistrărilor din tahograf ale şoferilor de 31 și 48 de ani în ultimele 28 de zile a arătat că ambii au depășit în mod repetat şi în mod deliberat timpul de conducere permis și au redus odihna. Astfel, au făcut curse în toată Europa.

Drept urmare, inspectorii au aplicat ucrainenilor o amendă în valoare de 2.850 de zloți (aproape 620 de euro). S-au deschis proceduri administrative împotriva transportatorului și a managerului de transport al companiei, pentru impunerea unei amenzi totale de 16.150 PLN (aprox. 3.500 EUR).

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut