La Centrul de Servicii Karwiany, pe tronsonul de autostradă A4 de lângă Wrocław, în Polonia, ofițerii Direcției de Trafic Rutier au oprit pentru inspecție șoferul unui ansamblu de vehicule care includea un autotractor MAN şi o semiremorcă.

Polițiștii care controlează zilnic șoferii profesioniști care transportă mărfuri sau pasageri folosesc în serviciul lor mașini de poliție specializate – care funcţionează ca stație de diagnosticare pe roți – numite ETDiE (Echipa de Inginerie și Ecologie a Drumurilor). Dotarea acestui tip de mașină le permite poliţiştilor, printre altele, să verifice temeinic starea tehnică a vehiculului controlat, dar și să controleze timpul de lucru al șoferului.

În cadrul acţiunii de control, ofițerii au verificat documentele șoferului și datele salvate pe cardul tahograf şi au constatat că şoferul polonez, în vârstă de 32 de ani, nu respectase standardele timpilor de lucru în vigoare, adică a condus vehiculul fără pauzele necesare de 45 de minute, scurtând și durata timpului de odihnă necesar.

Pentru infracțiunile menționate mai sus, poliția i-a aplicat tânărului şofer 18 amenzi în valoare totală de 5.300 PLN (circa 1.130 de euro) și a întocmit documentația necesară pentru aplicarea unei amenzi administrative transportatorului, în valoare de 19.000 PLN (4.050 de euro).

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 2 – aprilie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare