Transportatorii polonezi pregătesc un protest amplu la granița cu Ucraina ce va începe luni, 6 octombrie de la ora 12:00, când vor bloca accesul la trei terminale: în Korczowa, Dorohusk și Hrebenne. Este posibil ca protestul să dureze chiar și până la sfârșitul acestui an, având în vedere că autoritățile locale au emis deja permisiunea unui protest de două luni cu participarea a maximum 50 de persoane și camioanele acestora. Protestatarii cer reintroducerea autorizațiilor pentru transportatorii ucraineni, separarea retururilor goale la cozile electronice din Ucraina și interzicerea înregistrării în Polonia a companiilor de transport cu capital extracomunitar.

Acțiunea vine ca răspuns la paralizia de la granițe care durează de mai multe luni. Camioanele poloneze așteaptă săptămâni întregi să părăsească Ucraina, blocate în cozi electronice extrem de lungi. Astfel, un camion încărcat poate aștepta să treacă granița între 10 și 15 zile, iar cele goale între 9 și 10 zile. Cozile sunt electronice, iar camioanele sunt chemate la graniță chiar înainte de vămuire. În aceste condiții, șoferii ucraineni pot să aștepte acasă părăsirea țării, sau chiar să facă un transport local în acest timp, pe când unul străin este blocat în cabina camionului circa 15 zile, timp care generează costuri suplimentare și scade dramatic eficiența camionului. În plus, aceștia trebuie să se organizeze cu accesul la apă potabilă, toalete și dușuri.

În schimb, călătoria din Polonia spre Ucraina durează doar câteva ore. Din păcate, nu există niciun răspuns oficial la blocajul care are loc la granițele Ucrainei. Transportatorii spun că ofițerii de la graniță au posibilitatea de a introduce vehicule suplimentare la rând, ceea ce se pare că s-a întâmplat în urmă cu câteva săptămâni când, un număr important de camioane și-a pierdut locul la coadă din cauza unor „date eronate“. În plus, sistemul ucrainean a fost recent actualizat, fiind afectați în special transportatorii străini.

 

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut