Mai multe asociații ale transportatorilor din Polonia şi Ungaria s-au plâns de inspecțiile franceze într-o scrisoare adresată Comisiei Europene. Ele înaintează o serie de acuzații privind nerespectarea, în controale, a instrucțiunilor UE publicate la începutul anilor 2022 și 2023, relatează 40ton.net.

Instrucțiunile elaborate chiar de Comisia Europeană precizează clar că se pot aplica sancțiuni pentru efectuarea pauzei săptămânale de 45 de ore în cabină doar dacă şoferul este prins în flagrant sau cere voluntar controlul. Cu toate acestea, după cum arată practica din multe țări, inspecţiile sunt încă efectuate după metodele anterioare – șoferilor li se cere să prezinte, de exemplu, facturile de la hotel, pentru a dovedi locul în care s-au odihnit în trecut. Şi, dat fiind că francezii excelează în această direcţie, plângerea asociaţiilor se referă punctual la serviciile lor.

Ca urmare, companiile de transport poloneze și maghiare au solicitat Comisiei Europene să acorde o atenție suplimentară acestui subiect şi să trimită instrucțiuni mai clare către serviciile de control. În plus, transportatorii subliniază şi necesitatea unificării practicilor de control în întreaga UE, în special în ceea ce privește Pachetul de Mobilitate.

Publicaţia poloneză 40ton.net precizează că notificarea, nefiind chiar o cerere oficială de pedepsire a Franței, s-ar putea să nu aibă efectul aşteptat.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 3 – iulie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare