În cele 31 de zile din ianuarie, inspectorii ITD din Mazovia au verificat peste 1.400 de vehicule, ceea ce reprezintă un număr surprinzător de mare. Urmare a controalelor, în patru cazuri a fost reţinut permisul de conducere din cauza unei forme de falsificare a datelor tahografului (lipsă foaie de parcurs, lipsă card autentificat sau prezenţa unui magnet), notează 40ton.net. Șoferii au explicat că, neintroducând cardul în tahograf, au dorit să finalizeze sarcina de transport sau pur și simplu au uitat să se autentifice pe carduri pentru câteva ore de condus.

De la 1 ianuarie 2022, șoferii profesioniști își pierd permisul de conducere pentru manipularea și falsificarea datelor tahografului. În timpul controalelor rutiere, inspectorii verifică în detaliu datele privind timpul de lucru al șoferilor. Din păcate, există șoferi care încearcă să falsifice înregistrarea muncii lor, ceea ce reprezintă un pericol real pentru alți utilizatori ai drumului și o concurență neloială pentru alți transportatori.

Permisele sunt reţinute pe o perioadă de trei luni pentru manipularea tahografului descoperită în ziua controlului. Nu există o astfel de sancțiune pentru infracțiunile din zilele anterioare. Şoferul primește un permis temporar de conducere, valabil pentru polonezi 24 de ore, iar pentru străini 72 de ore. Important este că reținerea permisului de conducere nu exclude alte sancțiuni, cum ar fi o sancțiune administrativă financiară, o amendă sau proceduri judiciare.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare