De la jumătatea anului trecut, în Polonia au intrat în vigoare standardele privind distanța minimă între vehicule pe autostrăzi. Până acum nu s-a discutat prea mult despre acest subiect, iar controalele cu măsurarea distanței au fost asociate în principal cu acțiuni desfășurate în Germania. Ca urmare, mulți şoferi au fost surprinși de astfel de acțiuni organizate de poliția din Cracovia.

Polițiștii s-au postat joia trecută pe viaductul autostrăzii A4, dotați cu vitezometre portabile. Aceste dispozitive au o funcție suplimentară de măsurare a distanței dintre vehicule, numită DBC, care are o precizie de până la 10 centimetri, conform producătorului. În acest fel, au fost selectați șoferii care au încălcat regulile, iar informațiile despre aceștia au fost transmise patrulei rutiere.

În termen de două ore, relatează 40ton.net, 15 șoferi au fost amendați cu amenzi care au variat între 300 de zloţi (cca.63 euro) şi 500 de zloți (105 euro).

Reglementările introduse în 2021 fac ca distanța să depindă de viteză, iar polițiștii înșiși explică „distanța insuficientă” cu următoarele cuvinte: „Acest interval, exprimat în metri, este definit ca fiind egal cu minimum jumătate din viteza cu care circulă vehiculul. Când acesta se deplasează cu o viteză de exemplu de 120 km/h, distanța până la vehiculul din față nu trebuie să fie mai mică de 60 m.”

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare