Acțiunea a fost realizată de ITD din Lubuskie, care operează pe autostrada A2 în apropiere de Rzepin și pe ruta S3, în proximitatea Gorzów Wielkopolski și Zielona Góra.

Inspectorii s-au instalat dis-de-dimineață pe şosele și au oprit camioane, autoutilitare și autobuze. În total, aproape 800 de șoferi au fost verificați, iar rezultatele campaniei au evidenţiat, din păcate, că 8 şoferi depășiseră standardele admise privind consumul de alcool: patru au depășit 0,2 la mie (o stare care indică consumul de alcool), iar alţi patru au depășit 0,5 la mie (stare de ebrietate).

Deținătorul recordului negativ a fost un șofer din Lituania, care a circulat pe autostrada A2 cu un rezultat de peste 1,7 la mie. Al doilea cel mai mare rezultat a oscilat, de asemenea, în jurul valorii de 1,7 la mie, iar alte rezultate au fost, de asemenea, 0,9 și 0,84 la mie.

Toți cei opt șoferi au fost predați polițiștilor şi se vor supune procedurilor judiciare. Cei surprinşi în starea „de consum de alcool” riscă cel puțin o amendă de 2.500 de zloţi (circa 538 de euro) și minimum 6 luni de interdicție de conducere. Cei patru care conduceau în „stare de ebrietate” trebuie să se pregătească pentru cel puțin 5.000 de zloţi amendă (1.076 euro) și cel puțin un an de interdicție de conducere.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare