Inspectoratul de Transport Auto din regiunea administrativă poloneză Pomerania (ITD) a primit un nou instrument de combatere a falsificării programului de lucru al șoferilor. Serviciul a fost echipat cu primul dispozitiv din Polonia pentru citirea de la distanță a datelor tahografului, potrivit unui comunicat al serviciul de presă al Inspectoratului Principal pentru Transport Rutier al Republicii Polone (GITD).

Pe 9 noiembrie, la punctul de colectare a taxei Rusocin de pe autostrada A1, inspectorii ITD din Gdansk au demonstrat funcționalitatea unui dispozitiv de citire de la distanță a datelor tahografului digital. La prezentare a fost prezent administratorul voievodatului Pomerania, Dariusz Drelich, al cărui departament a finanțat integral achiziția de noi echipamente.

În acest moment, Pomorska ITD este primul serviciu din Polonia și al treilea din Europa care este echipat cu un dispozitiv de citire a datelor tahografelor fără a fi nevoie să oprească un camion pentru inspecție.

Conform legislației UE, cea mai recentă generație de tahografe digitale trebuie să fie echipată cu sistem de comunicații wireless cu rază scurtă de acțiune. Acest lucru permite autorităților de reglementare să citească informații de la tahografele instalate în vehiculele care trec și, astfel, să facă o selecție eficientă a vehiculelor pentru controale rutiere.

Antena DSRC (Dedicated Short-Range Communication) este folosită pentru a se conecta cu tahograful. Datele descărcate de pe tahograf vor permite, de exemplu, să se determine dacă șoferul a condus un vehicul fără card conform, dacă tahograful înregistrează viteza și mișcarea și dacă există erori care pot indica manipularea tahografului.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut