TLP (Transport i Logistyka Polska) anunţă că, potrivit informațiilor obținute de la Centrul Provincial de Trafic Rutier din Varșovia, miercurea trecută au fost susținute primele examene de șofer în cadrul calificării inițiale folosind un set de teste de examen traduse în limba engleză. În industria europeană de transport se vorbește din ce în ce mai mult despre angajarea șoferilor din India sau Pakistan, după modelul Waberer’s, însă abia de acum ar putea fi posibil și în Polonia, ca urmare a schimbării desfăşurării examenelor.

Potrivit organizației TLP, în prima jumătate a lunii noiembrie, versiunile în limba engleză ale examenelor pentru calificări profesionale au început să ajungă în centrele provinciale de trafic rutier. În cazul Varşoviei, primul examen în limba engleză a fost susținut miercurea trecută.

Întrebările traduse vor permite acelor persoane care nu știu poloneză, dar care vorbesc fluent engleza, să susțină examenele. Aceasta este o facilitate în principal pentru șoferii de pe alte continente, pentru care obținerea calificărilor poloneze era cea mai dificilă. În practică, acest lucru poate indica noi veniți din India sau Pakistan, datorită originii lor din fostele colonii britanice.

TLP speră că acest pas va fi urmat de acțiuni ulterioare, cum ar fi:

– recunoașterea documentelor pe care șoferii din afara UE le-au obținut în mod legal în alte state membre ale UE;

– îmbunătățirea reglementărilor pentru formarea șoferilor profesioniști,

– simplificarea procedurilor legate de obținerea permisului de conducere cu codul 95, a unui carnet de calificare a conducătorului auto și a unui certificat de conducător auto.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut