Guvernul polonez va înăspri în mod semnificativ controlul asupra transportatorilor din ţări terţe. În acest scop, va fi utilizat sistemul electronic de urmărire a vehiculelor – SENT, scrie 40ton.net, subliniind că nu este un secret pentru nimeni că noua cerință va afecta în principal transportatorii din Ucraina”.

Potrivit publicației poloneze, modificarea regulamentului a apărut deja în Centrul de Legislație a Guvernului, iar intrarea sa în vigoare este programată pentru 1 iulie 2024. De la această dată, toate camioanele străine care efectuează transport internațional către/din Polonia care necesită o autorizaţie unică, una multiplă (CEMT) sau o scutire în baza unui acord internațional (aplicată în prezent camioanelor ucrainene din UE), trebuie să fie înregistrat în sistemul SENT. „S-a decis legarea noii cerințe de sistemul de detaşare a șoferilor străini din Pachetul de Mobilitate. În ceea ce privește latura practică, proiectul va fi similar cu alte aplicații existente ale sistemului SENT (de exemplu, la transportul deșeurilor sau combustibilului). Transportatorul va trebui să raporteze expedierea pe site-ul guvernului polonez, iar șoferul va trebui să activeze un dispozitiv de urmărire în cabină, cum ar fi un telefon cu o aplicație oficială. Acest lucru va facilita urmărirea cabotajului ilegal sau a transporturilor efectuate fără autorizaţiile corespunzătoare.”

Acest sistem a fost anunțat cu ceva timp în urmă, iar implementarea sa trebuia să aibă loc abia în ianuarie 2025. Cu toate acestea, din cauza promisiunilor făcute de autoritățile poloneze transportatorilor în timpul unui protest la granița polono-ucraineană, lansarea sistemului a fost anunţată cu cinci luni mai devreme.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut