Începând din 4 martie, cel puțin până pe 2 aprilie 2022, șoferii de camioane şi autobuze vor „beneficia de relaxarea timpilor de lucru în Polonia. Ministerul Infrastructurii a făcut acest anunț, informând în același timp şi Comisia Europeană despre hotărâre. Regulile de relaxare se aplică atât transportului intern, cât și internațional, pe şoselele poloneze. Acest lucru, potrivit 40ton.net,  se aplică atât transportului de mărfuri, cât și transportului de persoane.

Regulile provizorii sunt următoarele:

– Timpul zilnic de conducere a crescut la 11 ore (în loc de 9 sau 10 h)

– Timpul săptămânal de conducere a fost extins la 60 de ore (de la 56 h)

– Timpul de conducere în două săptămâni a fost extins la 96 de ore (de la 90 h)

– Timpul maxim de conducere fără întrerupere a crescut la 5,5 ore (de la 4,5 h)

– E permisă efectuarea odihnei săptămânale în cabină.

Şoferii au obligația de a menționa în scris, pe foile de înregistrare ale tahografulului analog sau pe spatele printurilor tahografulului digital, cazurile în care au pus în practică noile hotărâri.

Aplicarea articolului 14, paragraful 2, din Regulamentul 561/2006 (CE) este prevăzută în Uniunea Europeană pentru situațiile de criză. Ministerul polonez nu a anunțat încă public justificarea exactă, deși probabil este războiul din Ucraina, inclusiv întoarcerea șoferilor ucraineni în țara lor și mobilizarea acestora.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare