Parlamentul Poloniei a adoptat amendamente la Legea privind circulația rutieră, care vor înăspri pedepsele pentru încălcarea reglementărilor rutiere. Noile reguli vor intra probabil în vigoare la 1 ianuarie 2022 și multe dintre acestea vor viza șoferii de camioane, potrivit prawo.gazetaprawna.pl.

Deputații au aprobat o interdicție de trei luni de la condus pentru falsificarea datelor din tahograf, iar în cazul unei încălcări repetate, timp de 6 luni.

Interdicțiile de depășire, inclusiv interdicțiile privind depășirea camioanelor pe autostrăzi, vor trebui, de asemenea, luate mai în serios. După modificări, penalitatea minimă pentru depășirea interzisă va fi de 1.000 PLN (aproximativ 220 EUR). Pentru o încălcare repetată în termen de 2 ani, cuantumul amenzii se dublează.

De asemenea, s-a decis modificarea amenzilor pentru nerespectarea limitei de viteză. Depășirea limitei desemnate cu 30 km/h, de exemplu, va costa cel puțin 800 de zloți (aproximativ 180 EUR). Pentru o încălcare repetată în decurs de 2 ani, suma va crește la 1.600 de zloți (348 EUR).

În plus, numărul maxim de puncte de penalizare care pot fi obținute pentru o încălcare crește la 15. Punctele de penalizare vor fi resetate abia după 2 ani de la data plății penalității. Astfel, în caz de neplată a amenzilor, se poate pierde rapid permisul de conducere.

De asemenea, poliția va putea aduce în instanță infracțiuni deosebit de grave. Acolo, șoferul va putea primi o amendă de până la 30.000 de zloți (6.500 euro). Pentru comparație, în prezent valoarea maximă a amenzii este de doar 5.000 PLN (aproximativ 1.000 EUR).

Pentru conducerea în stare de ebrietate (de la 0,2 la 0,5 ppm), există o amendă de cel puțin 2.500 zloți (545 EUR) sau chiar o pedeapsă sub formă de arest.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut