Inspectoratul Polonez de Transport Rutier din Polonia (ITD) a crescut cu peste o treime numărul de inspecții ale transportatorilor rutieri din Ucraina, anunţă truck.pl. Creșterea cu 34% a controalelor vine ca răspuns la cerințele transportatorilor polonezi, care speră astfel la o concurență loială pe piața de transport poloneză.

Verificările coordonate care implică alte servicii sunt, de asemenea, efectuate non-stop în locații selectate. „În primele două luni ale anului, inspectorii au verificat 2.640 de astfel de vehicule ale transportatorilor ucraineni, cu 34% mai mult faţă de cele 1.739 de controale efectuate în perioada similară a anului trecut De asemenea, inspectorii de la Direcția Control Electronic al Traficului (GITD) au sporit numărul acestor verificări. În doar două luni ale anului trecut, au fost înregistrate 347 de verificări, din care 306 au vizat transportatori din Ucraina, în timp ce în perioada corespunzătoare a acestui an – 621 de inspecții, inclusiv 605 la mașini cu numere de înmatriculare ucrainene.”

ITD inițiază și activități de control coordonat în comun cu Poliția, Administrația Națională a Fiscalității și Poliția de Frontieră, care se desfășoară 24/24 h, în puncte desemnate din toată țara, cu focus pe transportatorii din țări terțe. Printre altele, se verifică respectarea acordurilor și reglementărilor internaționale. „Pentru ca informațiile despre încălcările din domeniul transportului rutier să ajungă la GITD și WITD, a fost lansat un formular online de raportare anonimă privind transportul de cabotaj de către transportatorii din țări terțe. În plus, au fost create linii telefonice speciale pentru toate inspecțiile. Cu toate acestea, există puțin interes pentru această formă de contact.”

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut