Noua săptămână de lucru a început în vestul Poloniei cu o amplă acțiune de control. Ofițerii de la ITD din Lubuskie și Pomerania de Vest au verificat împreună alcoolemia șoferilor profesioniști pe rutele A2, S3 și S6.

Acţiunea de verificare a durat doar 90 de minute, între orele 7.00 și 8.30, potrivit 40ton.net. Cu toate acestea, a fost suficient pentru a testa un total de 739 de șoferi profesionişti care conduceau camioane, dube de livrare și autobuze. Aceştia au suflat în aparate etilotest rapide, fără contact, și numai în cazul în care s-au constatat nereguli, au fost supuși unui control mai detaliat.

Dintre toţi, patru șoferi au necesitat astfel de verificări suplimentare. Primul avea până la 0,75 g/l alcool în aerul expirat, deci conducea „beat”. Acesta va fi sancţionat cu o amendă de cel puțin 5.000 de zloţi (circa 1.065 de euro) și i se va aplica o interdicție de conducere de minimum 12 luni. Alţi trei șoferi au avut o alcoolemie cuprinsă între 0,28 și 0,33 g/l alcool în aerul expirat, fiind clasificaţi că au condus „într-o stare care indică un consum de alcool”. Aici, amenzile vor fi de cel puțin 2.500 de zloți (circa 533 de euro), şi se vor adăuga interdicției de a conduce timp de cel puțin șase luni.

„Inspecțiile acestea arată necesitatea unor acțiuni ulterioare menite să detecteze șoferii în stare de ebrietate care prezintă un risc pe şosea prin comportamentul lor iresponsabil”, transmite WITD Szczecin.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare