Centrul de Supraveghere Automată a Traficului Rutier (CANARD), care face parte din Inspectoratul General al Transporturilor Rutiere din Polonia, introduce noi radare, camere și sisteme moderne de monitorizare. De asemenea, va pune pe şosele vehicule nemarcate echipate cu aparate video.

Proiectul s-a concentrat pe introducerea a 39 de noi aparate de măsurare a vitezei în secțiune, a 26 de radare moderne, a 24 de sisteme de monitorizare a intersecțiilor și a trecerilor de cale ferată cu ajutorul sistemelor RedLight și a 33 de dispozitive mobile de înregistrare.

În prima etapă de extindere a sistemului, au fost instalate 26 de camere noi, inclusiv CD-ul inovator Multiradar. Aceste dispozitive au înlocuit 98 dintre cele mai vechi camere de viteză, aducând o eficiență și o rază de impact mai mari. De asemenea, au fost instalate 147 de noi Mesta Fusion RN și 2 dispozitive TraffiStar SR390, permițând măsurarea vitezei mai multor vehicule în același timp.

Flota CANARD a fost extinsă cu 33 BMW G3L 330i xDrive nemarcate, echipate cu dispozitive moderne de înregistrare a vitezei și contoare de viteză laser cu înregistrare video. Inspecțiile mobile sunt implementate în locurile în care dispozitivele staționare nu pot fi instalate, pentru a îmbunătăți siguranța rutieră.

Întreaga extindere și modernizare a sistemului CANARD a fost realizată în cadrul proiectului „Îmbunătățirea eficienței sistemului automat de supraveghere a traficului rutier”, cofinanțat de UE în cadrul Programului Operațional Infrastructură și Mediu 2014-2020. Valoarea totală a proiectului a fost de 183.626.124,09 PLN (42,17 milioane de euro), cu finanțare UE de 156.065.051,45 PLN (35,84 milioane de euro).

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut