După modelul Ucrainei şi al Norvegiei, pe drumurile poloneze urmează să apară o nouă generație de dispozitive de măsurare, care vor permite emiterea automată a unei penalități fără a fi necesară oprirea vehiculului sau reducerea vitezei acestuia.

Potrivit 40ton.net, până acum, pe drumurile poloneze au existat așa-numitele cântare de preselecție, folosite doar la verificarea inițială a greutății vehiculului, pentru a decide dacă e necesară oprirea lui pentru inspecție. Noile dispozitive aflate în pregătire vor trebui să fie suficient de precise pentru ca măsurătorile efectuate să fie o bază suficientă pentru emiterea unei penalități, fără confirmarea inspecției staționare. Transportatorul va afla despre întreaga procedură doar prin scrisoare.

Săptămâna trecută, pe autostrada A1, lângă Toruń, a avut loc o întâlnire de pregătire pentru implementarea proiectului, la care au fost prezenți reprezentanți ai Inspectoratului General al Transporturilor Rutiere, Oficiului Central de Măsurare, Direcției Generale Drumuri Naționale și Autostrăzi, precum și ai Institutului de Cercetare a Drumurilor și Podurilor. Experții au analizat posibilitățile de cântărire a vehiculelor la viteze de autostradă și, în același timp, au avut ocazia să analizeze inspecțiile clasice, staționare, pe 29 de vehicule.

Nu se știe încă momentul în care vor fi instalate aceste dispozitive. GITD a precizat doar că Ministerul Infrastructurii efectuează pregătiri și, prin urmare, a cerut consultări cu experți.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut