În Polonia, Senatul a decis aproape în unanimitate interzicerea la nivel național a depăşirii de către camioane pe autostrăzi şi drumuri expres. Din cei 81 de senatori prezenți la votul din 21 iunie, 73 au fost de acord cu această modificare a regulamentului, 8 s-au abținut și niciunul nu s-a opus, relatează 40ton.net.

Pentru a intra în vigoare, noua interdicție mai are nevoie doar de semnătura președintelui. Dacă acesta nu se va opune, după cum arată semnele de până acum, cel mai probabil noua interdicție va intra în vigoare de la 1 iulie 2023. Astfel, toate camioanele cu MTMA de peste 3,5 t, precum și toate ansamblurile cu lungimea de peste 7 m, nu vor mai putea depăși pe şoselele și autostrăzile poloneze cu cel mult două benzi pe o singură direcție. Excepție fac doar vehiculele care depășesc maşinile care circulă cu o viteză mult sub limita de autostradă pentru camioane – 80 km/h.

Odată cu noua interdicţie, Senatul a aprobat şi scutirea completă de taxe pe autostrăzile de stat pentru vehiculele cu MTMA de până la 3,5 t. În mod ironic, constată 40ton.net, camioanele vor prelua acum toată povara taxelor de drum pe autostrăzile de stat, pierzând în același timp dreptul de depășire pe aproape toate tronsoanele acestora, indiferent de oră și de trafic.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut