Ministrul Afacerilor Interne și Administrației din Polonia, Mariusz Kaminski, și premierul Cehiei, Petr Fiala, au anunțat pe paginile de Twiter introducerea unor controale temporare la granița cu Slovacia.

Polonia

Controalele la frontieră pentru prevenirea migrației ilegale de-a lungul rutei balcanice au început pe 3 octombrie, la miezul nopții, și vor continua 10 zile (până pe 13 octombrie). Măsura poate fi prelungită dacă este necesar. În această perioad,ă granița poate fi trecută numai în locurile desemnate. Persoanele sau vehiculele pentru inspecție vor fi selectate pe baza analizei de risc. Călătorii care trec granița polono-slovacă trebuie să aibă o carte de identitate sau un pașaport.

Potrivit Trafficban.com, sunt disponibile 8 puncte de trecere a frontierei rutiere:

– Radoszyce

– Periwinkle

– Muszynka

– Piwniczna-Zdrój – Mnišek nad Popradom

– Jurgów

– Chyżne

– Korbielów

– Zwardoń – Skalité Platforma

În plus, există 3 puncte de trecere a frontierei feroviare:

– Łuptaków

– Muszyna – Plaveč

– Zwardoń–Skalité

Există, de asemenea, 11 puncte de trecere a frontierei pentru pietoni, care pot fi folosite numai de cetățenii UE și de soții și copiii acestora.

Republica Cehă

Şi controalele aleatorii de-a lungul frontierei ceho-slovace au început la miezul nopții, pe 3 octombrie, și se vor desfăşura 10 zile, până pe 13 octombrie.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 4 – octombrie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare