Ofițerii de la Inspecția Transporturilor Rutiere din Polonia au depistat, în cadrul unui control de rutină din trafic, neconcordanțe între datele de pe cardul folosit în tahograf şi cele ale şoferului. Atât cel care era la volan, cât și transportatorul, vor fi pedepsiți.

După cum relatează Truck Focus, inspectorii polonezi au oprit un camion pentru control pe DN 72, lângă Rogów, în poviatul Brzeziny. Şoferului i s-a cerut să prezinte cardul introdus în tahograf, iar acesta s-a conformat fără probleme. Însă, după cum s-a dovedit, el își înregistra cursa pe un card care nu era al lui, ci al tatălui său. Ofițerii ITD au citit datele de pe ambele carduri și nu au constatat nereguli. În ciuda explicațiilor că trebuie să fi făcut o greșeală, inspectorii au rămas neclintiți: au confiscat cardul care nu aparținea șoferului şi l-au trimis înapoi la Imprimeria Securității Naționale. Mai mult, şoferul a fost amendat cu 2.000 PLN (circa 450 de euro) și i-a fost retras permisul de conducere pentru 3 luni, urmând ca şi asupra transportatorului să fie inițiate proceduri administrative.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 4 – octombrie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare