În timp ce situaţia din Ucraina devine din ce în ce mai dramatică, în Polonia încep să se simtă primele efecte ale războiului, inclusiv de către companiile de transport.

După cum a raportat Rzeczpospolita, în rândul șoferilor ucraineni angajați în companiile de transport poloneze apar povești dramatice. Unii dintre ei decid să renunțe imediat la locul de muncă pentru a se întoarce în țara lor și a se alătura armatei. Având în vedere disponibilitatea unor astfel de oameni, armata ucraineană a şi simplificat toate procedurile posibile. Mulți șoferi angajați în Polonia sunt, de asemenea, îngrijorați în privinţa familiilor lor, aşa că unii părăsesc în grabă rutele pentru a merge în Ucraina și a-i aduce pe cei dragi înapoi în Polonia. Iar persoanele care călătoresc în Ucraina, pot folosi chiar şi camioanele pentru asta. Toate aceste informaţii au fost confirmate de transportatorul Sachs Trans din Radlin, lângă Rybnik.

Deplasarea prin granița polono-ucraineană rămâne posibilă în ambele direcții. Problema este însă paralizia parțială a sistemelor informatice ucrainene. Acest lucru încetinește procedurile de control și, de exemplu, în Korczowa, sunt estimate câteva ore de așteptare pentru camioane.

Asociațiile transportatorilor, sub tutela IRU, fac, în mod firesc, apel la evitarea rutelor către Ucraina. Acest lucru se aplică atât problemelor de securitate, cât și preocupărilor legate de accesul la bunuri și servicii, inclusiv la combustibil. Oricum, în Polonia se văd cozi la benzinării și se simte nevoia de a limita vânzările. Acest lucru se remarcă mai ales în estul țării, din cauza preocupărilor sociale și a anunțatelor creșteri ale preţului combustibilului.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare