Poliția poloneză de Frontieră, Poliția și Inspectoratul de Transport Rutier efectuează verificări aleatorii ale autobuzelor și altor vehicule care ar putea transporta migranți ilegali. Într-o singură zi, aproximativ 150 de persoane din Orientul Mijlociu și Africa au fost reținute în timp ce încercau să ajungă în Germania.

Potrivit Trafficban.net, ministrul polonez de Interne și Administrație, Mariusz Kamiński, după o conversație cu șeful Ministerului german de interne, Nancy Faeser, a declarat: „Am avut o discuție telefonică cu ministrul german de interne, Nancy Faeser. Am vorbit despre situația de la granița polono-germană și despre creșterea presiunii migraționale de-a lungul rutei balcanice. Vreau să subliniez că rapoartele din mass-media despre presupusa reintroducere a controalelor permanente la frontiera internă Schengen dintre Polonia și Germania sunt neadevărate. Partea germană a decis doar să intensifice activitățile de-a lungul graniței cu Polonia. Acest lucru nu este echivalent cu reintroducerea controalelor la frontieră în conformitate cu normele Schengen relevante.

În același timp, având în vedere presiunea în creștere a migrației de-a lungul rutei balcanice, de exemplu prin Ungaria, Slovacia, Polonia către Germania, am decis să intensificăm activitățile Grănicerilor, Poliției și Inspectoratului Transport Rutier de-a lungul granițelor cu Slovacia și Republica Cehă. Acestea implică verificări aleatorii ale autobuzelor și altor vehicule care pot transporta migranți ilegali din această direcție. Drept urmare, numai ieri, aproximativ 150 de migranți ilegali din Orientul Mijlociu (inclusiv Siria) și Africa, care încercau să ajungă în Germania, au fost reținuți. S-a dovedit că cei implicați în traficul de migranți erau rezidenți pe termen scurt și lung în Germania.

Astăzi, am informat ministrul german de Interne, Nancy Faeser, despre aceste practici ilegale. Am convenit că serviciile poloneze și germane în uniformă vor coopera mai strâns în combaterea migrației ilegale. În acest scop, va fi creat un grup de lucru special, format din ofițeri din Polonia, Republica Cehă și Germania.”

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut