Luni, 8 ianuarie 2024, aproximativ 450 de șoferi au fost puşi să sufle în etilotest în Polonia de către inspectorii de la Inspectoratul Transport Rutier Lubusz, împreună cu echipajele de poliţie. Un singur şofer, al unui vehicul de livrare, a fost împiedicat să plece în cursă, pentru că se afla sub influența alcoolului.

Luni dimineață, inspectorii Lubusz și-au unit forțele cu polițiștii, instalându-se pe autostrada A2 de lângă Rzepin și pe autostrada 3, de lângă Gorzów Wielkopolski și Zielona Góra. Astfel, 452 de șoferi profesioniști care transportau mărfuri și pasageri au fost examinați la mai multe puncte de control, inclusiv la cele de taxare. Toţi au fost puşi să sufle în etilotest, dovedind că nu consumaseră alcool în pauza de weekend.

Şoferii tuturor camioanelor de peste 3,5 t, precum și ai tuturor autobuzelor, s-au dovedit a fi complet treji. Mai mult, nicio persoană nu a fost găsită să conducă sub influența alcoolului, adică având mai mult de 0,5 pe mil de alcool în aerul expirat. Singura oaie neagră din campanie a fost un șofer de autoutilitară care a fost prins cu 0,3 la mie. Acest tip de rezultat, potrivit 40ton.net, înseamnă o amendă de minimum 2.500 PLN (575 euro) și interdicția de conducere pentru cel puțin 6 luni.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut