Guvernul polonez a adoptat o serie de amendamente, datorită cărora va fi mai ușor pentru angajatori, inclusiv pentru companiile de transport, să angajeze cetățeni din alte țări, după cum arată un mesaj publicat de serviciul de presă al Ministerului Afacerilor Interne și Administrației din Polonia.

Pe 19 octombrie, Consiliul de Miniștri polonez a adoptat proiectul de amendamente la Legea străinilor. Noutăţile constau într-o serie de simplificări legate de eliberarea permiselor de ședere temporară și de muncă pentru străini.

Ce se va schimba?

  • De acum înainte, pentru a obține un permis temporar de ședere și muncă în Polonia, nu va fi nevoie de un loc de reședință garantat și o sursă stabilă de venit. În schimb, se introduce o altă cerință – cetățenii străini nu pot primi salarii mai mici decât minimul naţional.
  • Lista circumstanțelor care nu necesită schimbarea permisului de ședere și muncă temporară va fi extinsă.
  • Obținerea permiselor va fi accelerată dacă străinul urmează să lucreze în organizații de importanță strategică deosebită pentru economia poloneză.
  • Modificările vor afecta și eliberarea declarațiilor privind atribuirea muncii unui străin. Se raportează că perioada de lucru permisă va crește la 24 de luni.
  • Se introduc simplificări la solicitarea unui Pole’s Card (Karta Polaka), precum și o reglementare temporară specială care va facilita procedura de eliberare a permisului temporar de ședere și muncă în dosarele deschise înainte de 1 ianuarie 2021.

Noile prevederi ale Legii ar trebui să intre în vigoare la 14 zile de la publicarea lor în Jurnalul Oficial al Poloniei.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare