Odată cu slăbirea economiei, ponderea produselor contrafăcute între bunurile de larg consum s-ar putea dubla în Rusia, este de părere Ilya Bereznyuk, expert și director general al Agro and Food Communications.

Anul trecut, cifra de afaceri cu produse contrafăcute s-a apropiat de 6 trilioane de ruble (8,8 miliarde de euro), potrivit datelor BrandMonitor. În condițiile economice actuale, această cifră s-ar putea dubla. În plus, situația este complicată de un moratoriu pentru autoritățile de supraveghere asupra inspecțiilor de muncă programate. Cele mai mari riscuri sunt la alimente, alcool, produse chimice de uz casnic, produse de igienă, electronice și produse pentru copii, potrivit retail.ru.

Principalul motiv pentru creșterea bruscă a produselor false este, potrivit expertulului, scăderea puterii de cumpărare din cauza slăbirii rublei și a modificării structurilor pieței ca urmare a retragerii companiilor străine. „Consumatorii vor fi nevoiți să caute produse alternative la prețuri accesibile și, în absența variantelor analog de înaltă calitate, să apeleze la falsuri. În plus, producătorii legitimi pot falsifica ingredientele pentru a menține cererea pentru produsele lor şi pentru a-și reduce propriile costuri. În aceste circumstanțe, este important să se dezvolte instrumente de control digital”, a spus Ilya Bereznyuk.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare