Producătorul german Porsche a fost acţionat în judecată de proprietarii din SUA a 500.000 de maşini pentru o fraudă care implică un consum real de combustibil mult mai mare decât specificaţiile din catalog. Proprietarii de mașini sport declară că, la modele fabricate între 2005 şi 2020, consumul depăşeşte cu mult datele producătorului. Compensația se va ridica la peste 80 de milioane de dolari.

Procurorii care au anchetat cazul au declarat că mașinile aveau un software care detecta când vehiculul măsura consumul de combustibil. În plus, se pare că au fost modificate fizic şi mașinile de testare. Pentru ca mașinile să consume mai puțin combustibil, axa din spate și cremalierele care leagă arborele elicei au fost înlocuite. De cealaltă parte, mașinile clienților mergeau cu 1-2 mile mai puțin cu un galon de combustibil decât se indica în specificaţiile tehnice.

Fiecare proprietar va primi între 250 şi 1.109 dolari şi, în plus, vor primi compensații și persoanele ale căror mașini au modul Sport+ și au depășit astfel limitele de emisii. Însă, în acest caz, banii vor fi plătiți doar atunci când software-ul mașinii va fi actualizat la versiunea de reducere a emisiilor.

Fără să pledea vinovat, Porsche a confirmat acordul într-o declarație.

Problemele de emisii ale Volkswagen au început în 2015, când s-a descoperit că mașinile diesel aveau un software care reducea semnificativ emisiile. Software-ul de falsificare a fost instalat pe 11 milioane de mașini. Germania a recunoscut acest lucru, iar scandalul l-a costat 20 de miliarde de dolari pe producător.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 1 – ianuarie 2023)
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare