Începând de vineri, 31 martie, după-amiază, noua locaţie Ketenis pune la dispoziţie 280 de locuri de parcare gratuite. Aici vor fi instalate în viitorul apropiat și încărcătoare rapide pentru camioanele electrice.

Parcarea este împrejmuită, iluminată și dotată cu camere de supraveghere, WiFi și facilități sanitare. De asemenea, gustări și băuturi sunt disponibile în distribuitoarele automate. „Confortul și siguranța șoferilor sunt o preocupare importantă a Portului Anvers-Bruges. Dorim să evităm neplăcerile cauzate de camioanele parcate în vecinătatea portului”, spune Annick De Ridder, consilier al orașului Anvers și președintele CA al portului Anvers-Bruges. Parcarea Ketenis este aproape de terminalele de containere, pe malul stâng al Scheldt, fiind astfel la îndemână pentru utilizarea în timpul zilei în timpul zilei de camioanele care îşi asteaptă programarea la terminal.

Însă această investiție de 10 milioane de euro a autorității portuare va lua forma unui PPP. Portul Anvers-Bruges este acum în proces de concesiune pentru parcările Ketenis și Goordijk. Concesionarul va exploata parcarea și va furniza încărcătoare rapide (300 kW) pentru camioanele electrice: cel puțin 10 la Ketenis și cel puțin 5 la Goordijk. Subsolul este pregătit pentru infrastructura de încărcare. „Intenția noastră este să păstrăm parcările gratuite, chiar dacă sunt date în concesiune”, explică Gert Ickx, consilier de comunicare corporativă al PAB, pentru Transportmedia.be.

Intenția Portului Antwerp-Bruges este de a crea în cele din urmă un coridor verde între Anvers și Zeebrugge. Între timp, în portul interior Zeebrugge au început lucrările pregătitoare pentru o parcare de camioane, cu încărcătoare rapide pentru camioane electrice.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut