Pentru Austria, Portul Hamburg este unul dintre cele mai importante noduri de trafic de marfă. Anul trecut, în ciuda pandemiei, acesta a atins un nou record. Astfel, cu un volum total de 4,45 milioane de tone, Portul Hamburg a depășit anul trecut cu două procente rezultatul record al lui 2019 în traficul adus Austriei.

Pentru Austria, Portul Hamburg este unul dintre cele mai importante hub-uri pentru importul și exportul global de mărfuri. În ceea ce privește tonajul, 2020 a fost cel mai de succes an de din 1950 încoace. Încă din 2019, avea un aport record de 4,36 milioane de tone.
Voestalpine folosește una dintre cele mai reușite rute între Hamburg și Austria. Numai anul trecut, grupul a importat 1,3 milioane de tone de minereu prin terminalul Hansaport, iar containerele în care sunt exportate produsele sunt apoi returnate la Hamburg pe un traseu circular cu vagoane ușor modificate.
Pentru Alexander Till, responsabilul vienez de marketing privind Portul Hamburg, rezultatul este cu atât mai plăcut cu cât în ​​Austria, ca în multe alte țări din lume, au existat restricții din cauza coronavirusului luni de zile.
Baza acestei evoluții pozitive este numărul mare de conexiuni între trenuri şi blocurile de containere. În prezent, 90 de trenuri pe săptămână fac legătura între Hamburg şi Austria. Pentru 2021, Alexander Till continuă să se aștepte la o dezvoltare pozitivă a volumelor.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Alexandru Catană: Quehenberger Logistics îşi consolidează poziţia de top din România
Dacă începutul pandemiei a adus Quehenberger Logistics în situaţia de a apela la somaj tehnic pentru o parte din angajații săi, compania și-a continuat creșterea ajungând în prezent la cea mai mare su...

Căutare