Portul Hamburg se confruntă cu întreruperi ale serviciilor sale de transport feroviar de marfă. Portul german nu mai poate primi trenuri de export deocamdată din cauza unei combinații de factori: capacitatea limitată a căii, servicii deja întârziate și lucrări de reconstrucție.

Întreruperea serviciilor feroviare de export au loc în principal la terminalele Eurogate, CTA și CTB. „Operarea limitată a trenurilor va persista până la noi ordine”, a spus portul Hamburg, enumerând următoarele motive ca sursă a problemei: căi ferate de intrare complet ocupate, întârzieri în plecarea trenurilor din Hamburg, lucrări de reconstrucție, nereguli și limitări în infrastructura externă.

Metrans a explicat că situația ar putea persista mult timp, deoarece sărbătoarea Rusaliilor din Germania din 5 și 6 iunie va afecta „planificarea și programarea transporturilor de la/către Hamburg și Bremerhaven”.

În plus, pe 18 și 19 iunie, este planificată închiderea sosirilor feroviare la terminalele Burchadkai și Eurogate/Eurokombi ale portului. Întreruperile existente, combinate cu limitările programate ale transportului feroviar de marfă către portul Hamburg ar putea duce la o perioadă prelungită de stagnare a trenurilor, observă Rail Freight.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 3 – iulie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare