La sfârşitul săptămânii trecute, președintele Autorității Sistemului Portuar al Mării Ligurice de Est, Mario Sommariva, a semnat ordinul de stabilire a unor noi reguli de acces a vehiculelor industriale în port, cu scopul de a reduce așteptarea vehiculelor îndreptate către terminalul de containere. Legea impune acum un timp de aşteptare de cel mult două ore a camioanelor în zona de dinaintea trecerii vamale Stagnoni. Pentru asta, Autoritatea Portuară a stabilit o serie de stimulente și penalități atât pentru operatorii de terminale, cât și pentru transportatorii rutieri. Iar după trei sancțiuni, transportatorilor rutieri li se suspendă aprobarea de intrare în port.
Pentru a gestiona fluxul, Autoritatea a creat un serviciu de trafic. Dacă zona de parcare Stagnoni este plină, Autoritatea va permite vehiculelor industriale să parcheze în Truck Village și pe secțiunea de drum care o leagă de terminale. În plus, dacă există cozi de camioane între port și terminalul intern al Santo Stefano Magra, operatorii terminalului vor trebui să permită vehiculelor în exces să intre în terminal. Această reglementare se desfășoară pe bază experimentală până în februarie 2022, cu verificarea nivelului serviciilor.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut