În 2021, terminalul de containere al portului sloven Koper a manipulat 996.000 TEU, depășind recordul anterior de 988.500 TEU, atins în 2018.

„Acesta este o piatră de hotar importantă, mai ales având în vedere impactul pandemiei asupra fluxurilor logistice globale”, a declarat Boštjan Napast, președintele consiliului de administrație al portului Koper. El a subliniat, de asemenea, că amplificarea în continuare a debitului de containere în Koper va depinde în mare măsură de proiectul de extindere a Pier I.

Malul operațional al terminalului de containere, care a fost prelungit cu aproape 100 m, a fost predat pentru utilizare în iunie 2021. De asemenea, sunt în pregătire zone de depozitare în zona litoralului, precum și o legătură feroviară suplimentară cu hinterland. A doua cale va fi operațională în 2026, iar statul actualizează și alte părți ale rețelei feroviare a Sloveniei.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare