Serviciul Poștal Norvegian a comandat 29 de camioane electrice de la Volvo. Toate camioanele au aceeași transmisie, dar vor veni în configurații diferite ale modelelor Volvo FL și FE, cu două, respectiv, trei axe.

Serviciul poștal norvegian a plasat anterior o comandă pentru 13 camioane Volvo alimentate cu biogaz și trei electrice. În total, în 2022, Volvo Trucks va livra Serviciului Poștal Norvegian 32 de camioane electrice și 13 camioane alimentate cu biogaz. În ceea ce priveşte numărul camioanelor electrice în Europa, Norvegia este în prezent depășită doar de Elveția. „Acest tip de comandă spune clar lumii că transportul regional cu camioane electrice este o soluție fezabilă la scară largă. Poşta Norvegiană ajută la demonstrarea faptului că acest lucru este realist deja astăzi”, spune Bjørn Inge Haugan, director de vânzări și marketing, Volvo Trucks Norvegia.

Volvo Trucks are cinci modele de camioane complet electrice (șase cu Volvo VNR electric, pentru piața nord-americană) pentru a acoperi o gamă largă de nevoi de transport.

Volvo FH, Volvo FM și Volvo FMX Electric sunt camioane grele cu o greutate totală de până la 44 de tone. Acestea sunt de vânzare în Europa, iar producția va începe în a doua jumătate a lui 2022.

Producția de serie a modelelor Volvo FL și FE Electric pentru distribuția urbană și gestionarea deșeurilor a început în 2019 în Europa. Producția Volvo VNR Electric pentru America de Nord a început în 2021.

 

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare