Compania poștală olandeză PostNL va plăti o amendă considerabilă pentru utilizarea lucrătorilor ilegali. De asemenea, au fost aplicate sancțiuni şi subcontractanților PostNL, potrivit portalului bigtruck.nl.

Inspecția a fost efectuată de Inspectoratul olandez pentru securitate și sănătate în muncă (SZW), care a arătat că PostNL și contractanții săi au lucrat cu șoferi din afara Uniunii Europene, care nu aveau documentele conforme pentru acest lucru.

Primele încălcări au fost comise în 2019. Compania poștală a angajat apoi alți 36 de şoferi, pe care subcontractanții îi foloseau pentru a transporta colete între diferite depozite.

„PostNL, care a angajat aceste persoane, a fost găsită vinovată. Amenda aplicată după inspecția asupra angajatorului este de 8.000 de euro pentru fiecare angajat. În total, amenzile pentru companiile subcontractate sunt de 68.000 de euro, 128.000 de euro și de 56.000 de euro. PostNL, la rândul său, trebuie să plătească 288.000 de euro“, se arată în decizia Inspectoratului olandez SZW.

În plus, unul dintre subcontractanți a fost amendat cu 37.000 de euro şi pentru încălcarea legii „privind salariul minim și salariul minim pentru concediu“. Nu este clar dacă acești angajați vor primi compensații pentru salariile neplătite.

Potrivit PostNL, subcontractanții care au angajat ilegal șoferi nu mai lucrează în prezent pentru companie. De asemenea, compania a înăsprit protocoalele de control în cooperare cu Inspectoratul SZW.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Alexandru Catană: Quehenberger Logistics îşi consolidează poziţia de top din România
Dacă începutul pandemiei a adus Quehenberger Logistics în situaţia de a apela la somaj tehnic pentru o parte din angajații săi, compania și-a continuat creșterea ajungând în prezent la cea mai mare su...

Căutare