În ciuda plecării piețelor europene din Rusia, locuitorii țării continuă să cumpere bunuri de pe site-urile de internet străine. Ca urmare, Poşta Rusă s-a alăturat unei liste tot mai mari de companii care importă haine de la mărci internaționale care au părăsit piața rusească. Acum, cu ajutorul Poştei, rușii au posibilitatea de a primi produse de la H&M, Nike, Zara și alte mărci populare care sunt vândute şi pe platforme ca Asos, Net-a-Porter, Farfetch sau Yoox, scrie Kommersant.

Pentru a plasa o comandă, utilizatorul trebuie să se înregistreze pe site-ul Global Post. Cei cu card bancar străin pot face singuri achiziţiile, iar cei care nu au, pot adăuga produsele în contul personal şi achita factura. Comenzile plasate în acest fel vor fi mai întâi livrate la depozitul Russian Post din Berlin și apoi trimise în Rusia. Livrarea durează mai puțin de două săptămâni, iar comisionul este de 10% din valoarea totală a comenzii. Mikhail Burmistrov, director general al agenției Infoline-Analytics, a remarcat că Poșta Rusă are infrastructura necesară pentru a construi o logistică eficientă. Cu toate acestea, expertul consideră că există o amenințare de blocare a platformei în Europa, deoarece activitatea unor astfel de servicii ocolește restricțiile existente pentru afaceri.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 2 – aprilie 2023)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare