În 2023, cele mai multe importuri de produse efectuate prin Poşta Rusă către Federaţia Rusă au fost din China, Mongolia, Uzbekistan, Germania și Emiratele Arabe Unite.

Similar anului anterior, China se află în fruntea listei, iar pe poziţia a doua s-a clasat Mongolia, potrivit Retail.ru. Belarus a ieşit de pe primele 5 poziţii, în vreme ce Uzbekistan a urcat pe locul al treilea, de pe locul 7 în 2022. În vreme ce Germania și-a păstrat poziţia a patra, Olanda a cedat locul al cincilea Emiratelor Arabe Unite.

Lista statelor care au înregistrat cea mai rapidă creștere a numărului de colete trimise către Rusia de la an la an a inclus EAU (de 9 ori), Kârgâzstan (de aproape 10 ori), Georgia (de 5 ori) și Uzbekistan (de 2,5 ori). Pe lângă aceste țări, primii zece importatori cei mai activi în 2023 au fost Armenia, India și Coreea. „Observăm creșterea în noi zone. În 2023, Poşta Rusă a implementat o serie de soluții, inclusiv noi rute transfrontaliere și livrare prin zboruri directe; compania dezvoltă, de asemenea, logistică multimodală, inclusiv folosind trenul de containere poștale Russia. Suntem în colaborare constantă cu administrațiile poștale străine, iar într-o serie de domenii reușim să îmbunătățim timpii de livrare. Vom continua să extindem direcțiile de import și să dezvoltăm soluții pentru acestea în 2024”, a spus Anton Koludarov, director general adjunct al Poștei Ruse.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut