Operatorul de transport din Praga, DPP, a comandat 20 de troleibuze cu articulație dublă de la consorțiul Solaris Bus & Coach. Vehiculele Solaris Trollino 24 vor fi livrate în următorii doi ani și vor fi folosite în capitala Cehiei.

Troleibuzele electrice produse de consorțiul dintre Solaris și Skoda Electric au o lungime de 24 de metri și sunt echipate fiecare cu patru osii, dintre care două sunt axe motoare. Troleibuzele sunt propulsate de două motoare de tracțiune de câte 160 kW fiecare, care își obțin puterea de la o baterie de 58 kWh, care, la rândul său, captează energie din linia aeriană printr-un pantograf montat pe plafon. Bateriile îi permit lui Trollino să circule şi decuplat de la reţea, trecerea dintre cele două moduri făcându-se prin simpla apăsare a unui buton. Solaris specifică o autonomie minimă de 11 kilometri în modul baterie.

Troleibuzele comandate oferă spaţiu pentru 179 de pasageri, dintre care 54 pe scaune. Sunt echipate cu cinci uși duble, un sistem de supraveghere video, o cameră pentru mersul cu spatele și una pentru pantograf.

Modelul a fost prezentat pentru prima dată la Busworld Bruxelles, în 2019. În 2020, a fost testat în serviciul obișnuit de călători, în Bratislava. Solaris a făcut anunțul despre vehicul în 2018, iar prima comandă a fost anunţată în noiembrie anul trecut. Trollino 24 își va face debutul pe străzile capitalei slovace, Bratislava, la jumătatea lui 2023. Comanda cuprinde 16 troleibuze dublu articulate.

Din 2001, constructorul de autobuze spune că a livrat 1.800 Trollino clienților din Europa.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare