Furnizorul de servicii logistice contractuale dedicate, GXO Logistics, a implementat cu succes roboții GRS (Global Robotics Services) într-un sistem de sortare 3D. Instalarea din Stradella, Italia, este prima de acest tip din Europa, potrivit companiei.

“GXO a investit într-un program pilot care utilizează tehnologia de sortare robotizată pentru a crește productivitatea, acuratețea și eficiența operațională pentru unul dintre clienții importanți din industria modei”, a spus Alessandro Renzo, director general, Italia și Elveția, GXO. “Căutăm și testăm în mod constant tehnologii inovatoare pentru a răspunde nevoilor în evoluție rapidă ale clienților noștri și ne așteptăm ca un test de succes să conducă la o instalare mai amplă în acest loc.”

Soluția de sortare robotizată poate fi implementată rapid și ușor – de obicei în câteva săptămâni. Soluţia este eficientă pentru gestionarea vârfurilor de activitate și reduce în mod dramatic nevoia de cheltuieli de capital a clienților și termenele lungi de execuție necesare pentru alte soluții. În prezent, GXO exploatează cu succes această tehnologie într-o instalație ultramodernă din SUA.

Programul pilot de 30 de zile a avut loc la o locație GXO din Stradella, Italia, care găzduiește o platformă de e-commerce. Instalarea a durat o săptămână, iar mai mult de o duzină de roboți de sortare 3D au fost programați să alimenteze 30 de cărucioare cu peste 450 de containere. Roboții au atins un randament de 1.200 de unități/h – de peste 3 ori mai mare decât cel al soluției anterioare – și ar putea fi redimensionați în continuare pentru a atinge un randament semnificativ mai mare. De asemenea, proiectul a optimizat orele de muncă legate de procesul de sortare, a redus erorile de sortare și a crescut trasabilitatea comenzilor.

Aproximativ 30% din veniturile GXO sunt generate de soluții automatizate, față de media industriei de 8%. În T1 2023, GXO a stabilit un nou record în ceea ce privește implementarea tehnologiei operaționale, crescând totalul soluțiilor tehnice și automatizate cu 64% de la an la an.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut