Publicația franceză Les Routiers a explicat de ce a fost aplicată o amendă uriașă de 5.250 de euro fiecărui transportator al cărui șofer și-a petrecut pauza de 45 de ore în cabina camionului.

Doi șoferi români care au petrecut o pauză de 45 de ore în cabinele camioanelor au fost amendați cu 5.250 de euro (detalii AICI). Presa a fost însă surprinsă de o sumă atât de mare pe care angajatorii au fost nevoiți să o plătească.

După cum s-a dovedit, această sumă corespunde colectării a două amenzi cu plată imediată pentru ca vehiculul să nu fie imobilizat. Prima este o contravenţie de clasa a 5-a pentru „odihna la bordul vehiculului” (750 de euro), conform Art. R. 3315-11 al Codului rutier francez. A doua nu este o recidivă, așa cum a scris întreaga presă în prima informație pe acest subiect, ci este o contravenţie pentru „lipsa condițiilor de odihnă săptămânală normală în afara vehiculului”, pedepsită cu 4.500 de euro conform Art. L. 3315-4.1.

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

RĂSFOIEŞTE
Revista Logistic Post (nr. 5 – ianuarie 2024)
Arhiva publicațiilor
VIDEO    Interviuri
Video interviu Danor Ionescu: Pall-Ex, 10 ani de succes în România
Anul acesta se împlinesc 10 ani de când conceptul Pall-Ex a fost adus în România de către Danor Ionescu, cel care este acum CEO-ul companiei. Activitatea a început în 2011 cu 16 parteneri, număr care ...

Căutare

Sari la conținut