Redeschiderea sectorului serviciilor alimentare în multe țări duce la o cerere susţinută pentru carnea de vită în majoritatea părților lumii. „Cifrele pentru China au indicat că vânzările de servicii alimentare în martie au fost mai mari decât în ianuarie 2020, iar vânzările de servicii alimentare în SUA pentru aprilie au fost aproape cât cele din ianuarie 2020. Redeschiderea continuă a serviciilor alimentare ar trebui să susțină cererea de carne de vită şi în continuare. Pe de altă parte, disponibilitatea scăzută a forței de muncă începe să restricționeze operațiunile la unele fabrici, în special în SUA”, consideră Angus Gidley-Baird, Senior Analyst Rabobank – Animal Protein.

Cererea puternică și aprovizionarea limitată urcă prețurile la niveluri record. Indicele prețurilor Rabobank Seven-Nation la bovine arată creşteri în toate regiunile – cu excepția Uruguayului și Noii Zeelande, care au crescut până în martie, respectiv aprilie. Între timp, interzicerea exporturilor de carne de vită impusă de guvernul argentinian ar putea crește cererea din China, întrucât țara sud-americană are o cotă de 22% pe piața chineză.

Irlanda încearcă în prezent să redeschidă piața de carne de vită din China, deoarece exporturile au fost suspendate după ce în mai anul trecut a fost raportat un caz atipic de BSE într-o fermă irlandeză. De asemenea, importurile de la unii dintre furnizorii din Europa, precum Belarus, Rusia, Serbia, Ungaria, Lituania și Ucraina, au crescut anul acesta cu aproape 400%, până la un volum cumulat de 2.993 tone, potrivit Beef To China.

 

Abonament newsletter

Alte metode de abonament

VIDEO    Interviuri
Video interviu Alexandru Catană: Quehenberger Logistics îşi consolidează poziţia de top din România
Dacă începutul pandemiei a adus Quehenberger Logistics în situaţia de a apela la somaj tehnic pentru o parte din angajații săi, compania și-a continuat creșterea ajungând în prezent la cea mai mare su...

Căutare